A cappella kartofler ... en kortradition

I Danmark, som i det øvrige Skandinavien, har vi en lang tradition for kormusik. Vi har en stor koraktivitet i Danmark, der spænder lige fra skolebørns morgensang til de professionelle sangeres virke i kendte ensembler som Musica Ficta og Ars Nova. Den nordiske kortradition er for alle, og musikken har en tæt forbindelse til Nordens kultur, natur og historie. Hvor det højere mod nord ofte er den barske natur i billeder af fjorde, skove og bjerge, der danner rammen for mange korværker, kunne det her til lands snarere være hyldetræer og kåde skalmejer langs landevejene som Svend S. Schultz beskriver dem, eller de milde, lyse og lange sommerdage som gengivet i Carl Nielsens Fynsk Forår. Det er med stor glæde til følge hos publikum såvel som hos koret selv, at Kammerkoret CAMERATA både sommer og vinter tager nordiske komponister som Wilhelm Stenhammar, Hugo Alfvén og den nyere Sven-Bertil Taube op og lader Skandinaviens unikke klang og harmonier klinge i de velkendte sange, for "I dem hvor fortid leved, af dem hvor fremtid gror".

Seriøst arbejdende amatørkor

CAMERATA er et af Danmarks bedste kor og har et højt aktivitetsniveau. Repertoiret spænder vidt og kommer ud i alle kroge af den klassiske a cappella kormusik. Koret er bl.a. kendt for sine fornyelser af den danske korlyrik og fortolkninger af moderne nordiske komponister.

Koret indspiller ofte musik af danske komponister og til tekster af danske digtere.

Koret opfører også jævnligt store oratorieværker. Især Händels Messias er en københavnerfavorit. Desuden medvirker CAMERATA ofte ved koncerter med Copenhagen Phil., Den Kongelige Danske Opera og Danmarks Radio.

Rundt omkring i verden

Kammerkoret CAMERATA slår ikke alene sine folde i det nære, men ynder at rejse ud i verden. Destinationer som Sydamerika, Australien, Japan og USA er blandt blot nogle af de, som koret har haft som mål for turnéer og konkurrencer. At komme ud i verden og vise, hvad den danske og skandinaviske kortradition har at byde på, har altid været på korets ønskeliste. Dette naturligvis sammen med det at hjemtage inspiration og lærring fra andre traditioner - menneskeligt såvel som musikalsk.

Også med orkester

Siden begyndelsen har det været en del af korets DNA at tage livtag med nogle af de store passioner og oratorier - dette som regel med byens fineste musikere og solister. Kendt som CAMERATA Kor og orkester.

Kammerkoret CAMERATA er også en populær samarbejdspartner når byens orkestre programsætter værker, som behøver kor. Alene eller sammen med andre af byens bedste - CAMERATA er klar til at være med. Således har de seneste år budt på flere spændende kollaborationer med såvel DR Symfoniorkester som Copenhagen Phil.