2018 - Nu

Sofia Söderberg - dirigent

Sofia Söderberg har som dirigent frem for alt profileret sig inden for vokalmusikken. Hun er for sine dristige musikalske fortolkninger, knivskarpe intonation og fængslende tilstedeværelse blevet tildelt priser og udmærkelser over hele verden.

Sofia har arbejdet i Malmö Opera som kormester og med Skåne Dansteater og Opera Verkstan i Malmö som dirigent og sangsolist. I foråret 2017 debuterede hun med Svenska Radio-kören ved to forårskoncerter i Berwaldhallen i Stockholm. Hun leder det internationalt anerkendte mandskor Svanholm Singers og blev i 2010 udnævnt til årets festivalartist i forbindelse med Lund Choral International Festival.

Blandt Sofias cd-produktioner kan fremhæves Tormis – Work for Men’s Voices, der af bladet Gramophone blev udnævnt til Årets Album, samt Fingerprints udgivet af Naxos, tildelt nummer tre på listen i Sveriges Körforbunds korantologi.

Sofia Söderberg - komponist

Sofia udmærker sig ikke alene som dirigent, men også som komponist og arrangør. Med en særlig evne til at se og skabe sammenhænge mellem de enkelte værker i en korkoncert, bringer Sofia ofte en ny komposition eller en bearbejdelse af eksisterende værker, som giver en ekstra dimension til et tema eller en tanke.

Tidligere dirigenter